Transition Corporate Finance

next generation of M&A advisory

.

ESG

“Transition towards a sustainable society”

Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de grootste transities voor ondernemingen in de afgelopen decennia. Als gevolg van een toenemende maatschappelijke druk hebben overheden, supranationale en internationale organisaties duurzaamheid en ESG (Environmental, Social en Governance) tot één van de belangrijkste agendapunten gemaakt.

Naast vrijblijvende richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals de OESO- richtlijnen en de United Nations Guiding Principles worden ondernemingen in steeds grotere mate geconfronteerd met wetgeving die ervoor moet zorgen dat er:

(1) Inzicht komt in de ESG-impact
(2) ESG-criteria worden meegenomen in risico analyses
(3) Kapitaalstromen richting duurzame investeringen vloeien

Om de duurzaamheidsdoelstellingen die Europa heeft gesteld (een klimaatneutraal Europa) te halen zal er in de komende 10 jaar meer dan EUR 1,000 miljard geïnvesteerd worden in duurzame projecten.

 

“TCF empowers clients and investors to make sound strategic decisions in the world of corporate finance and M&A based on real potential and ESG impact”

TCF maakt impact op het gebied van ESG door te fungeren als link tussen duurzame initiatieven en financiering. Daarnaast hebben duurzaamheid en ESG een steeds grotere betekenis binnen de investeringscriteria van bedrijven en investeerders, waarop TCF in haar benadering actief inspeelt en de waarde inzichtelijk maakt. Vandaag impact maken is wederkerig en creëert waarde voor de winnaars van morgen.

 

“Connecting success to our values”

Vermenigvuldigen kan niet zonder ook te delen – TCF draagt haar steentje bij en investeert een deel van haar resultaat in duurzame projecten wereldwijd en ondersteunt impactvolle initiatieven met het rendement.

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal

Transition Corporate Finance B.V. | De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam | info@transitioncf.com | LinkedIn | KVK 89389492